Blog

“Lieve blog…”

Het is gebruikelijk dat je in een dagboek je diepste gedachten, gevoelens en ervaringen inschrijft. Zo doen ze het op tv ook altijd. Ik had ook een aantal dagboeken toen ik klein was. Alleen schreef ik er geen gevoelens in die niemand anders mocht lezen. Ik tekende er eerder in, schreef verhaaltjes of maakte vakantiechecklijstjes zodat ik niks zou vergeten. Mijn gevoelens op papier zetten lukte me toen nooit. Maar ik moet ook toegeven dat ik eerder dagboeken had, omdat ze er zo cool uitzien. Met een echt slotje en een sleuteltje. Ze geven dan echt de verleidelijke indruk dat er grote geheimen in zo’n klein boekje zitten. Gewoon er een hebben geeft al iets van dat je een groot geheim bewaart. Jij bent de enige met de sleutel en dus de enige die erbij kan. Alleen waren mijn geheimen doedels en grapjes die ik toen wel begreep, maar nu krab ik op mijn hoofd van “waar is de grap?”

Maar jaartjes later kreeg ik door wat de meerwaarde was om je gevoelens en meningen eruit te schrijven. Ik heb enorm veel gehad aan het houden van een klein dagboekje toen ik door een periode ging waar niks meer leek te lukken. Ik was echt down. Al die zware gevoelens eruit schrijven luchtte enorm op. Het klaart je hoofd. Je kan later terugkijken met een frisse blik. Je hebt een unieke herinnering. Of anders de symboliek om slechte gevoelens op papier te verscheuren en weg te gooien. Dat geeft ook een goed gevoel.

Een blog is ook een dagboek. Een online dagboek. Alleen is er geen slotje met een sleuteltje. Iedereen kan het lezen. Je kan er wel een slot op zetten, maar dat is niet de bedoeling van een blog. Hier deel je juist alles met het hele internet.

Ik heb dat ook een paar keer geprobeerd. Zonder succes. Terwijl schrijven een van mijn favoriete hobbies is. Maar het mooie is dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen.
Dus… Na heel poging nummer zoveel, ga ik het weer proberen. Een dagboek en een blog bijhouden. Niet alleen om te schrijven over van alles, maar ook om mijn schrijfkunsten te blijven oefenen. Een betere manier bestaat er niet.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *