Columns

De beste plek voor dates

Ik heb me ooit eens ingeschreven op een dating website. Ik dacht “Waarom niet? Je weet maar nooit.” En ik heb via deze site een paar dates gehad, maar geen succes. Ik miste een klik.

Op een dag kreeg ik twee berichtjes. “Beste juffrouw. Uw profiel is uitgekozen voor de datingshow (titel)…”  Twee berichtjes van twee verschillende datingshows met een foto van mijn date erbij. Een was van een datingshow waar mijn “toekomstige schoonmoeder” mij moest beoordelen voor haar zoon. De andere datingshow hielp mensen die met een niet-alledaags uiterlijk nooit erin slaagde om een date te vinden.
Ik wist even niet hoe ik op die berichten moest reageren. Maar het klinkt wel logisch. Geen betere plek om mogelijke dates te vinden voor een datingshow dan op een dating website.

Ik heb geweigerd door niet te antwoorden. Als er iets is waar ik een hekel aan heb zijn het wel dating shows. Ik vind ze vreselijk nep, irritant en een date is gewoon iets privé. Ik wil niet uit met nog een cameraploeg erbij en daarbij een vloedgolf aan kijkbuis kijkers. Ik heb eigenlijk sowieso een gloeiende hekel aan reality shows.

Dit is geen kritiek op de jongens die voor mij gekozen waren om mee te daten. Ze zagen allebei uit als aardige lui en ik hoop voor ze dat ze uiteindelijk liefde hebben gevonden of zullen vinden. Dit ook voor de jongens waarmee ik al heb gedate. Ik wens ze het allerbeste.

Er zijn dagen waar ik wel eens terugdenk aan die berichten. Want het was wel een grappig momentje. Misschien had ik toch ja moeten zeggen. Dan had ik daar lekker stennis geschopt op tv. … Nah, dat kan ik die jongens niet aandoen. Dan was het inderdaad beter dat ik heb geweigerd.

En PS. Je zou haast denken dat dit een flauwe grap was van een gebruiker van de dating site. Ik dacht dat ook voor even. Maar een tijdje later kwam de datingshow van de schoonmoeders op tv. En ja hoor! Daar was die gozer met wie ik zou daten. Ik kon het niet helpen. Ik schoot in de lach.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *